Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Ποινή φυλάκισης 3 ετών, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

Ποινή φυλάκισης 3 ετών, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον αστυνομικό οδηγό του οχήματος συνοδείας επίσημου προσώπου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα Λαλαούνη, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο κατηγορούμενος μέσω των συνηγόρων του ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου, αναφέροντας πως δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα λέγοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ.

«Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά και το δικαστήριο τελικά υιοθέτησε την πρόταση του.

Στη δικαστική αίθουσα ήταν οι γονείς και τα αδέλφια του άτυχου φοιτητή για να ακούσουν την κρίση του δικαστηρίου.

Χθες ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου αστυνομικού σημειώνοντας στην αγόρευση του ότι «δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και με αυτή του την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσωνα Λαλαούνη».

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε ότι ο κατηγορούμενος «οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή» καθώς έστριψε αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης που έδειχνε αναγκαστική ευθεία πορεία.

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανε δεν απαγορευόταν.

«Λυπάμαι που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα» είπε ο κατηγορούμενος προσθέτοντας ότι από το 2018 που υπηρετεί μπαίνουν στην Βουλή από το συγκεκριμένο σημείο χωρίς «ποτέ κανείς δεν μας πει τίποτα».

Ανακαλώντας στη μνήμη του τη μοιραία ημέρα ο κατηγορούμενος ανέφερε πως η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης.

«Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορεύονταν. Ακόμη και σήμερα μετά το τροχαίο η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι» είπε.

 

newsbeast.gr