Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξηρούς καρπούς
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 2 ποτήρι σιμιγδάλι [χοντρό]
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 5 κ.σ. σουσάμι
- 1φλ. ξηρούς καρπούς [καρύδια, αμύγδαλα, κουκουνάρι κ.ά.]
- λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, σε χαμηλή φωτιά, και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Σοτάρουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρις ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι και σοτάρουμε για ακόμη τρία λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και την κανέλα.
- Προσθέτουμε το σιρόπι αυτό στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Συνεχίζουμε μέχρις ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Φορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
cooking.sigmalive.com