Υλικά:
- 4 φλ αλεύρι γ.ο.χ + 2κ.γ μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα)
- 20 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 φλ μέλι
- 3 αυγά
- (χωρισμένα κρόκους απο ασπράδια)
- χυμό και ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
- 2 φλ γιαούρτι
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα
- Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού
- Στον κάδο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μέλι
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν έναν
- Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και το κοσκινισμένο αλεύρι εναλλάξ, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα, με απαλές κινήσεις
- Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά
- Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει τελείως και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Κέικ καρότου με γλάσο από κρέμα τυριού και καστανή ζάχαρη
Γλυκές γεύσεις
Μπισκότα red velvet
Γλυκές γεύσεις
Εύκολη αναρόπιτα με σταφιδάκια
Γλυκές γεύσεις
Babka: Το τέλειο γλυκό, αντί για κέικ
Γλυκές γεύσεις
Τούρτα με μαρέγκα, κάστανο και σαντιγί
Γλυκές γεύσεις
Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο
Γλυκές γεύσεις
Γλυκό ψυγείο με μπισκότα και espresso
Γλυκές γεύσεις
Πανεύκολο παγωτό Snickers χωρίς παγωτομηχανή
Γλυκές γεύσεις