Αλλιώτικο τιραμισού με τσουρέκι

Υλικά

  • 6 φέτες τσουρέκι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. καφέ στιγμιαίο
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • νιφάδες κουβερτούρας

Διαδικασία

  1. Κόβουμε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση. Βρέχουμε τα μισά κομμάτια με λίγο κονιάκ και τα μοιράζουμε σε 6 ποτήρια ή διάφανα μπολάκια σερβιρίσματος.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον καφέ και τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Μοιράζουμε τη μισή κρέμα στα ποτήρια.
  4. Κάνουμε δεύτερη στρώση με τσουρέκι βρεγμένο με κονιάκ και μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.

cantina.protothema.gr