Για να γίνουν οι μελιτζάνες πιο μαλακές και ελαφριές χωρίς ίχνος πίκρας, ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
- Τις κόβουμε όπως ορίζει η συνταγή μας και αφαιρούμε αν θέλουμε τη φλούδα τους.
- Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά με 1 ώρα, για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Κατόπιν, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Τέλος, τις στεγνώνουμε ταμποναριστά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πλέον είναι έτοιμες να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.
olivemagazine.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Τρεις σπιτικές μάσκες για λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά
Τα μυστικά της γιαγιάς
Τρεις τρόποι να καθαρίσετε το στρώμα σας
Τα μυστικά της γιαγιάς
Το μυστικό για να διατηρούνται τα μήλα φρέσκα για καιρό
Τα μυστικά της γιαγιάς
Το κόλπο για κάτασπρα ρούχα και 6 ακόμα απίστευτες χρήσεις της κιμωλίας
Τα μυστικά της γιαγιάς
Δύο συνήθειες που έχουν όσοι αγαπούν την τάξη στο σπίτι
Τα μυστικά της γιαγιάς
Τι πρέπει να μην κάνετε ποτέ πριν βάλετε τα αυγά στο ψυγείο
Τα μυστικά της γιαγιάς
Ποιο είναι το κόλπο για να μην «μπαίνουν» τα τζιν στο πλύσιμο
Τα μυστικά της γιαγιάς
Τι χρειάζεται το δέρμα μας το φθινόπωρο
Τα μυστικά της γιαγιάς