Μαρινάκης: Στις 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για την έλευση Ράμα – Προεκλογικά θυμήθηκε την ομογένεια ο κ. Κασσελάκης

«Το ζήτημα Μπελέρη είναι δεδομένο ότι δεν είναι διμερές αλλά ένα ζήτημα κράτους δικαίου και διεξαγωγής δίκαιης δίκης που το ζητάμε για κάθε πολίτη»

«Ενημερωθήκαμε στις 7 Μαΐου για την έλευση Ράμα αλλά όχι για τον τόπο όπου θα γίνει η εκδήλωση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε ότι: «Ως προς το ζήτημα Μπελέρη είναι δεδομένο ότι δεν είναι διμερές αλλά ένα ζήτημα κράτους δικαίου και διεξαγωγής δίκαιης δίκης που το ζητάμε για κάθε πολίτη. Είναι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και δεν μπόρεσε να ορκιστεί εδώ και έναν χρόνο και θέλουμε αυτό να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Η υποψηφιότητα Μπελέρη συμβολίζει τα δίκαια αιτήματα. Η ΝΔ σε επίπεδο ευρωβουλευτών το έχει θέσει και έχει περάσει ομόφωνα ψηφίσματα. Έχει τεθεί και σε Συνόδους Κορυφής. Η στάση μας είναι συνεπής και μας κατηγορούν αυτοί που δεν έχουν κανέναν να εκπροσωπεί την ομογένεια και λένε ακροδεξιό τον Μπελέρη».

Ερωτηθείς αν εργαλειοποιήθηκε η υποψηφιότητα Μπελέρη πολιτικά είπε: «Να επισημάνουμε μια αντίφαση: ο κ. Κασσελάκης που είπε ότι η ΝΔ έβαλε υποψήφιο τον Μπελέρη για να «μαζέψει» το ακροδεξιό ακροατήριο και τον κατηγορούν ως ακροδεξιό, θυμάται προεκλογικά την ομογένεια και τους κατοίκους της Χειμάρρας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θυμήθηκε τους Έλληνες της Χειμάρρας, της Βορείου Ηπείρου και τον Μπελέρη και τον Πύρρο Δήμα προεκλογικά. Έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους και έχει επισκεφτεί την περιοχή στο παρελθόν.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο και κάθε διεκδίκηση υπέρ του κράτους δικαίου και όχι καιροσκοπικά. Και αφού τους έπιασε τόσο πολύ ο πόνος γιατί δεν έβαλαν κι εκείνοι έναν υποψήφιο από τη μειονότητα στο ψηφοδέλτιό τους;»

 

newsbeast.gr