Έρευνα: Οι μαμάδες που έχουν πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη, γεννούν παιδιά με υψηλότερο IQ

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων του Τορόντο και δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Journal of Pediatrics, ανακάλυψε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μαμάδες που είχαν πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ IQ.

Η πρωτοποριακή μελέτη εξέτασε 121 παιδιά ηλικίας μεταξύ τριών και επτά ετών, των οποίων οι μητέρες υπέφεραν από έντονη πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Dr. Gideon Koren, τα παιδιά γυναικών με πρωινές ναυτίες είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ (μνήμης και γλωσσικών δεξιοτήτων) σε σχέση με παιδιά μητέρων που δεν εμφάνισαν ναυτία στην εγκυμοσύνη.

Ο Koren πρόσθεσε ότι αν και η διαφορά είναι στατιστικώς σημαντική, δεν σημαίνει φυσικά ότι τα παιδιά γυναικών που δεν εμφάνισαν πρωινή ναυτία έχουν καθυστερημένη ανάπτυξη.

Απλώς τα συγκεκριμένα παιδιά, είχαν λίγο υψηλότερες επιδόσεις.

Είναι γνωστό από καιρό ότι αν και η ναυτία είναι κάτι πολύ δύσκολο για την έγκυο γυναίκα, στην πραγματικότητα είναι δείγμα υγιούς εγκυμοσύνης.

Γυναίκες που πάσχουν από πρωινή αδιαθεσία έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποβάλουν και να γεννήσουν παιδιά με συγγενή καρδιαγγειακά προβλήματα.

Εκτιμάται ότι «υπεύθυνες» για την ναυτία, είναι ορισμένες ορμόνες του πλακούντα.

Η έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι ενδεχομένως αυτές να έχουν επίδραση και στη νευροανάπτυξη, δήλωσε η Koren.

 

themamagers.gr