Μαζική τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού του εργοστασίου – Καθυστερημένα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική

Η επιχείρηση διαθέτει κάμερες που έχουν καταγράψει εκρήξεις

Την ώρα που ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το «φως της δημοσιότητας» για τα έτοιμα γεύματα που φαίνεται να προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές στη Λαμία, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής των γευμάτων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Ειδικότερα, η επιχείρηση διαθέτει κάμερες που έχουν καταγράψει εκρήξεις, ωστόσο δεν υπάρχει εικόνα από το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, μετέφερε πληροφορίες για το πού οδηγούνται οι έρευνες της πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, με το ενδεχόμενο του εμπρησμού να είναι ανοιχτό.

Στα νέα στοιχεία της υπόθεσης συγκαταλέγεται η ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Μάλιστα, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο ήρθε σε επαφή είτε με την Αστυνομία είτε με την Πυροσβεστική, η οποία ειδοποιήθηκε καθυστερημένα σε σχέση με το ξέσπασμα της φωτιάς.

Η Πυροσβεστική εξετάζει και το πώς η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρασφάλεια διέθετε το… μισό κτήριο.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας, που φέρεται να σχετίζεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, στη Λαμία, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

newsbeast.gr