Φως στο Τούνελ: «Είχε όνειρα για τη ζωή- Τον είδα κοντά στο νεκροταφείο»

Νέα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα μέσα από την εκπομπή Φως στο Τούνελ και την Αγγελική Νικολούλη, για την περίεργη εξαφάνιση του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση

Με πρόσωπα κλειδιά και νέα στοιχεία συνεχίστηκε η έρευνα για τον αγνοούμενο Γιάννη Καραμπάτση από τον Πτελεό. Στενός του φίλος μίλησε για όσα συνέβησαν λίγο πριν εξαφανιστεί.

«Δεν τον άκουγα καλά στο τηλέφωνο. Του λέω: “Γιάννη, αδελφέ μου, τι έχεις;” , “Τίποτα” μου απαντά. “Που είσαι να έρθω να σε πάρω;;”, “είμαι στο γήπεδο στο κέντρο και αν μπορείς πάρε ταξί να έρθεις να με πάρεις”. Ετοιμάστηκα να φύγω και με πήρε τηλέφωνο ο θείος του. Μου λέει: “Πήγαινε στο ελαιοτριβείο να δεις τι γίνεται. Εκεί είναι”. Πάω εκεί και φωνάζω “Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη”. Τίποτα. Δεν ήταν πουθενά».

Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τον υπάλληλο του ΚΕΠ, ότι κάτι συμβαίνει στον Γιάννη, όταν έκανε επίσκεψη στο σπίτι του, για να του αφήσει τις καρέκλες που του ζήτησε.

«Εκείνη την ημέρα πήγα μόνος μου εκεί και εγώ ειδοποίησα ότι κάτι συμβαίνει γιατί βρήκα το παράθυρο το ραδιόφωνο και το φως ανοικτά. Λέω τι γίνεται εδώ πέρα. Ήταν όλα ανοικτά και αυτός πουθενά. Φώναξα «Γιάννη, Γιάννη» τίποτα».

Ο ίδιος μαζί με τον ξάδερφό του προσπάθησαν, όπως λέει να τον βρουν, όμως το κινητό του ήταν κλειστό.

Όπως λέει ο φίλος του, ο Γιάννης είχε κληρονομήσει κάποια χρήματα και φρόντιζε να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν.

Η θεία του Γιάννη Καραμπάτση μίλησε στο «Τούνελ» για τις νέες έρευνες. «Μετά την έρευνα κινήθηκαν οι Αρχές, μας κάλεσαν ξανά και συζητήσαμε ξανά. Με κάλεσαν να κάνω μια συμπληρωματική κατάθεση που να λέω ότι «έχω τον φόβο ότι μετά από καιρό μπορεί να έχετε βρει και κάτι χειρότερο». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βάλω και εγώ δικηγόρο, να υποβάλουμε μήνυση στην εισαγγελία του Βόλου. Χθες η Αστυνομία έφερε τη Σήμανση και έλεγξαν για αποτυπώματα και ό,τι άλλο είχε. Το πρόγευμα με εντολή εισαγγελίας το σπίτι κλειδώθηκε», είπε αρχικά η θεία του αγνοούμενου.

«Όλα έγιναν μετά την κινητοποίηση του ”Τούνελ”. Δεν είχε λόγο να φύγει ο Γιάννης, και χρήματα είχε. Δε μου είχε πει ότι θέλει να πάει σε μοναστήρι. Όταν είδα το σπίτι ανοιχτό και τα φώτα τα ανοιχτά θεώρησα ότι κάπου έχει πάει προσωρινά» είπε.

Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη, ο αγνοούμενος φέρεται να έχει χάσει όλα του τα χρήματα, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

«Τον περίμενα στα Χανιά για μια νέα αρχή…»

Ένας φίλος του που τον γνωρίζει τριάντα χρόνια μίλησε στην εκπομπή. «Έμενε Αθήνα αλλά δεν είχε κόψει ποτέ επαφές με το χωριό. Ανέβαινε – κατέβαινε. Θέλω να σας πω ότι πολύ περίεργα πράγματα ακούω. Κάτι έχει παιχτεί εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση. Να εξαφανιστεί ο Γιάννης από μόνος του, αποκλείεται. Είχε σχέδια και θα σας πω τι εννοώ. Εγώ είχα ενάμιση χρόνο να ανέβω στο χωριό, γιατί μένω στην Κρήτη. Με τον Γιάννη όμως μιλούσαμε συνέχεια. Όταν πήγα εκεί τον είδα στο σπίτι που πήγατε στη Λεύκη. Τον βρήκα μαζί με τον Κώστα τον άλλο φίλο του. Είχα πάρει και μπύρες να πιούμε και μου λέει «τα έχω κόψει όλα». Καθίσαμε κάνα δίωρο και μετά έφυγα», λέει χαρακτηριστικά.Ο αγνοούμενος του είχε πει, ότι θα κατέβαινε για ένα μήνα διακοπές στην Κρήτη για να βρει και δουλειά.

«Λένε ότι εγκλωβίστηκε στο ελαιοτριβείο, ο Γιάννης είναι δυο μέτρα θα μπορούσε να πηδήξει από πάνω. Κάτι άλλο πρέπει να έχει συμβεί. Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι βρέθηκε στα πράγματα που είχε αγοράσει, κρασί. Ο Γιάννης δεν έπινε αλκοόλ, το είχε κόψει. Πιθανότατα τα κρασιά να ήταν για άλλους. Δεν αποκλείω την εγκληματική ενέργεια», κατέληξε.

 

eleftherostypos.gr