Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου για την καταδίκη του Τραμπ – «Σεβόμαστε τον νόμο, δεν θα κάνουμε άλλο σχόλιο»

Η ποινή του θα τού απαγγελθεί την 11η Ιουλίου.

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης του πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είναι γεγονός μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ στην ποινική του δίκη στη Νέα Υόρκη όπου κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες εις βάρος του.

Ο Λευκός Οίκος «σέβεται τον νόμο» και δεν θα κάνει «κανένα άλλο σχόλιο», ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας στην ποινική δίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο μεγιστάνας κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του. Η ποινή του θα τού απαγγελθεί την 11η Ιουλίου.

Η αντίδραση του Μάικ Τζόνσον

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μάικ Τζόνσον, επέκρινε με σφοδρότητα χθες Πέμπτη την «ημέρα ντροπής στην αμερικανική ιστορία» που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη.

«Η σημερινή είναι ντροπιαστική μέρα στην αμερικανική ιστορία. Οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν για την καταδίκη του ηγέτη του αντίπαλου κόμματος στη βάση γελοίων κατηγοριών, τεκμηριωμένων με την κατάθεση καταδικασμένου για κακούργημα, διαγραμμένου από τον δικηγορικό σύλλογο. Πρόκειται για καθαρά πολιτική διαδικασία, όχι νομική», τόνισε ο κ. Τζόνσον.

 

newsbeast.gr