Διάρρηξη στη Μητρόπολη Κηφισιάς – Ξήλωσαν τις κάμερες, σήκωσαν το βιδωμένο στο πάτωμα χρηματοκιβώτιο και πήραν 10.000 ευρώ

Συναγερμός για τον εντοπισμό των δραστών

Στη Μητρόπολη Κηφισιάς κατάφεραν να εισέλθουν τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/6) άγνωστοι, οι οποίοι ξήλωσαν τις κάμερες ασφαλείας, σήκωσαν το βιδωμένο στο πάτωμα χρηματοκιβώτιο και κατάφεραν να φύγουν με 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος πήγε το πρωί της Δευτέρας 3/6 στην Αστυνομία και κατήγγειλε πως κατά το χρονικό διάστημα από τις 03:50 έως 04:40 τα ξημερώματα και ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμα δευτέρου ορόφου της Μητρόπολης άγνωστοι πήδηξαν από την περίφραξη και εισήλθαν στο κτίσμα.

Όπως τόνισε, οι δράστες αποξήλωσαν τον συναγερμό του διώροφου κτίσματος της Μητροπόλεως Κηφισιάς και προσπάθησαν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα της, χωρίς αποτέλεσμα ενώ στη αποξήλωσαν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα ξύλινου παραθύρου ισογείου, παραβίασαν το παράθυρο και εισήλθαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Παράλληλα, οι άγνωστοι ξήλωσαν όλες τις κάμερες ασφαλείας των ισογείων χώρων και κατόπιν έρευνας, εντόπισαν το χώρο του λογιστηρίου οπού αποξήλωσαν ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο διαστάσεων ύψους 60 εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών περίπου, οποίο ήταν πακτωμένο και βιδωμένο στο δάπεδο.

Στη συνέχεια μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο προς το παράθυρο προσπαθώντας να το αφαιρέσουν αλλά εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, αφήνοντας το επάνω στο πρεβάζι του παραθύρου.

Πιθανόν οι δράστες αντιλαμβανόμενοι ότι πλησίαζαν οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν το σημείο αφαιρώντας τελικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από μεταλλικό κυτίο στο χώρο του λογιστηρίου.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

 

newsbeast.gr