Αφρικανικός πυγμαίος σκαντζόχοιρος

Ο αφρικανικός πυγμαίος σκαντζόχοιρος είναι μακράν το πιο συνηθισμένο είδος οικόσιτου σκαντζόχοιρου. Οι Αφρικανοί πυγμάχοι σκαντζόχοιροι προέρχονται κυρίως από τη Νιγηρία και τις στενές περιοχές στην αφρικανική ήπειρο. Πιστεύεται ότι είναι ένα μίγμα από δύο διαφορετικές φυλές σκαντζόχοιρων που προέρχονται από αυτές τις περιοχές.

Δεδομένου ότι έχουν έρθει στην Αμερική και εξημερωμένοι, εξακολουθούν να προτιμούν θερμές θερμοκρασίες και είναι νυχτερινά ζώα. Οι Αφρικανοί Πυγμαίοι σκαντζόχοιροι μπορούν να ζυγίζουν μεταξύ 0,5 και 1,25 κιλών και ποικίλουν σε μέγεθος. Μπορούν να γίνουν παχύσαρκοι εύκολα, για αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε το βάρος τους και να κάνετε προσαρμογές τροφίμων όταν χρειάζεται.

Οι Αφρικανοί Πυγμαίοι σκαντζόχοιροι είναι συνηθισμένοι σε ζεστά κλίματα, και φυσικά δεν αδρανοποιούν. Ωστόσο, αν διατηρούνται σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από 21 βαθμούς C, μπορούν να αναγκαστούν να πέσουν σε κατάσταση νάρκης, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Στην άγρια ​​φύση, αυτοί οι σκαντζόχοιροι είναι εντομοφάγοι, έτσι τρώνε κυρίως έντομα, αν και θα τρώνε μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά τρόφιμα. Στην αιχμαλωσία, θα χρειαστεί μόνο να ταΐζετε ένα μείγμα από τροφή για γάτες και σνακ.

Αγγλική Ονομασία: African pygmy hedgehog
Λατινική Ονομασία: Atelerix albiventris
Διάρκεια Ζωής: 3-6 έτη

 

tropicisland.gr