Ταξί με απινιδωτές και διασώστες οδηγούς στους δρόμους στη Θεσσαλονίκη

Πιστοποιημένοι διασώστες σε 4 ταξί – Πώς λειτουργούν τα Health Taxi

Με απινιδωτές εξοπλίστηκαν τέσσερα ταξί στη Θεσσαλονίκη. Οι οδηγοί τους είναι πιστοποιημένοι διασώστες, έχουν εργαστεί άλλωστε και ως διασώστες στο ΕΚΑΒ, με στόχο την άμεση αρωγή, όταν υπάρξει περιστατικό, είτε μέσα στο όχημα, είτε στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το όχημα.

Τα ταξί κυκλοφορούν με βάρδιες όλο το 24ωρο μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Σάκης Χαντές οδηγός – διασώστης. Μπορεί όποιος έχει ανάγκη να καλέσει το Taxiway και να πει τη λέξη “επείγον”
για να σταλεί επιτόπου κάποιο από τα εφημερεύοντα ταξί, πρόσθεσε.

Οι απινιδωτές αποκτήθηκαν με χορηγία και στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός τους ώστε να φτάσει και τους δέκα ή και περισσότερους στα ταξί του συνεταιρισμού. Κάθε ταξί με απινιδωτή θα διαθέτει ένα ειδικό αυτοκόλλητο – σήμανση, όπου θα αναγράφεται «Health Taxi», ώστε να είναι εύκολα αντιληπτό πως μέσα στο συγκεκριμένο όχημα υπάρχει τέτοιου είδους συσκευή. Η χρήση των απινιδωτών δεν αφορά μόνο τους οδηγούς ή τους επιβάτες αλλά μπορεί να γίνει χρήση των μηχανημάτων και για κάποιον πολίτη που ενδεχομένως διέρχεται από το σημείο. Έστω και μία ζωή να σωθεί, είναι πολύ σημαντικό, κατέληξε ο κ. Χαντές.

 

typosthes.gr