Οι ΗΠΑ μελετούν την απάντηση της Χαμάς για την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

«Έχουμε λάβει την απάντηση που διαβίβασε η Χαμάς στο Κατάρ και στην Αίγυπτο και τη μελετάμε», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η Χαμάς απάντησε στην πρόταση για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και οι ΗΠΑ εξετάζουν τις αλλαγές που ζήτησε στο προτεινόμενο σχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε λάβει την απάντηση που διαβίβασε η Χαμάς στο Κατάρ και στην Αίγυπτο και τη μελετάμε», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της απάντησης από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. «Δεν πρόκειται να παραθέσω το πλαίσιο ή λεπτομέρειες της απάντησης που μόλις λάβαμε και την οποία το επιτελείο μας αξιολογεί, όπως επίσης οι φίλοι μας στο Κατάρ και στην Αίγυπτο», δήλωσε.

Σε κοινό ανακοινωθέν που έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα, η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ υπογράμμιζαν πως δίνουν «προτεραιότητα στα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού» και εξέφραζαν «ετοιμότητα» για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

 

newsbeast.gr