Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με σπιτικό λάδι κανέλας

Ένα από τα πιο ενοχλητικά και βασανιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και όχι μόνο, είναι η κυτταρίτιδα. Ο λεγόμενος φλοιός πορτοκαλιού που κάνει το δέρμα να μην είναι πλέον λείο, μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες.

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε και να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Η φύση γίνεται σύμμαχος και μας προσφέρει απλόχερα τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα αιθέρια έλαια, αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας στους γλουτούς, την κοιλιά, τους μηρούς και όχι μόνο.

Για να έχετε ορατά αποτελέσματα, θα πρέπει να συνδυάσετε τη θεραπεία με το λάδι για κυτταρίτιδα που θα φτιάξετε με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό καθημερινά και να ασκείστε 2-3 φορές την εβδομάδα. Εξίσου σημαντικό είναι και το να ακολουθήσετε μια προσεγμένη διατροφή, καταναλώνοντας υγιεινά τρόφιμα, χωρίς λιπαρά και αποφεύγοντας το junk food.

Λάδι κανέλας για κυτταρίτιδα:

Στη συνέχεια θα μάθετε πως να φτιάξετε ένα λάδι με κανέλα για κυτταρίτιδα, το οποίο θα σας βοηθήσει να την μειώσετε αισθητά, αφήνοντας την επιδερμίδα σας λεία και λαμπερή.

Η κανέλα που είναι το βασικό συστατικό της σπιτικής αυτής συνταγής, πέρα από το υπέροχο άρωμα, έχει αποτοξινωτικές, θερμαντικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε:

– Ξύλα κανέλας
– Ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
– 1 γυάλινο βάζο των 100 ml

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά γεμίστε το βάζο με τα ξύλα κανέλας. Στη συνέχεια προσθέστε όποιο από τα λάδια προτιμάτε μέχρι να γεμίσει το βάζο και αφήστε το στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Στο χρονικό αυτό διάστημα η κανέλα θα βγάλει τα ευεργετικά της συστατικά και θα αναμειχθούν με το λάδι, δημιουργώντας ένα οικονομικό και θαυματουργό λάδι κανέλας για κυτταρίτιδα.

Για την χρήση του δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τα ξύλα κανέλας από το λάδι. Αφήνοντας τα μέσα, το λάδι κανέλας για κυτταρίτιδα γίνεται όλο και πιο ισχυρό.

Τρόπος εφαρμογής: Αφού κάνετε το μπάνιο σας, απλώστε μια ποσότητα από το λάδι για την κυτταρίτιδα με κανέλα στις προβληματικές περιοχές. Καθώς το απλώνετε, κάντε παράλληλα μασάζ με δυνατές κυκλικές κινήσεις για 10 λεπτά, έως ότου δείτε ένα ελαφρύ κοκκίνισμα της περιοχής.

Προσοχή: Μην το χρησιμοποιήσετε αν είστε αλλεργική στην κανέλα.

 

tempo24.news