Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024 – Ποιους αφορά

Όλα όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται μέχρι τις 26 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ορισμένους πολίτες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ, με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για τις 26 Ιουλίου 2024 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, ώστε η προθεσμία υποβολής να συμπίπτει με την προθεσμία των δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Να σημειωθεί πως φέτος η υποβολή των δηλώσεων ξεκίνησε την 1/5/2024, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 54.344 δηλώσεις. Επισημαίνεται ότι πέρυσι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 308.752 φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων.

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΑΔΕ καλεί τις επιχειρήσεις να επισπεύσουν την υποβολή των δηλώσεών τους. Επισημαίνεται ότι λόγω της μετάθεσης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους μέχρι τις 16 Αυγούστου 2024.

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του φόρου εισοδήματος:

νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων πραγματοποιείται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται έως τις 31 Ιουλίου και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα,
των φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία, πραγματοποιείται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι στη διάθεση των φορολογούμενων εταιρειών για οποιαδήποτε αναγκαία διευκρίνιση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

 

newsbomb.gr