Ελεύθεροι έξι διαρρήκτες στη Θεσσαλονίκη, γιατί αποζημίωσαν τα θύματα – Έκλεψαν πάνω 64.000 ευρώ σε δύο μήνες

Τούς επιβλήθηκαν όροι

Ελεύθερους άφησαν εισαγγελέας και ανακρίτρια έξι διαρρήκτες στη Θεσσαλονίκη που έκλεψαν το λιγότερο 64.000 ευρώ σε δύο μήνες, γιατί αποζημίωσαν τα θύματά τους.

Οι έξι κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ διώκονται για 19 διαρρήξεις και κλοπές, κατά το τελευταίο δίμηνο, σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με λεία άνω των 64.000 ευρώ, σε χρήματα και τιμαλφή.

Έτσι, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν σε μεγάλο ποσοστό τα θύματά τους, αποδεχόμενοι τις πράξεις που τους καταλογίζονται. Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη – μεταξύ άλλων – για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, επειδή παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι υπό τους εξής όρους: αυτοπρόσωπη εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες (όλοι ημεδαποί) επέλεγαν σπίτια, απ’ όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει από εταιρείες ενοικίασης.

newsbeast.gr