Νίκος Παπαθανάσης: Προχωρούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ρέμα Σαπφούς

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή», του ΕΣΠΑ 2021-2027, με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 27.057.700 ευρώ και αφορά έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς που καλύπτουν το τμήμα του από τα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς έως την είσοδο στον αγωγό διέλευσης της Αττικής Οδού.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει κατασκευή τεχνικών σε διασταυρώσεις με οδούς, διευθέτηση με διαμόρφωση τραπεζοειδούς διατομής με χρήση επένδυσης με συρματοκιβώτια, έργα αντιστήριξης, στηθαία ασφαλείας και έργα προσαρμογής της εκβολής υφιστάμενων έργων αποχέτευσης ομβρίων που εκβάλουν στο ρέμα σε διάφορες θέσεις.

Η σχετική πράξη ένταξης εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Όπως είχαμε δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής για τους Δήμους της Βόρειας Αθήνας, συνολικά για την Αττική.

Παρεμβάσεις όπως αυτή, συμβάλλουν στη θωράκιση της χώρας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και βελτιώνουν ευρύτερα την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, αποτελούν ακόμα μια απόδειξη του πως μεταφράζεται στην πράξη το “δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ” από τους ευρωπαϊκούς πόρους που αυτή η Κυβέρνηση εξασφάλισε για τον τόπο. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της βελτίωσης των υποδομών, της βιώσιμης ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

 

newsbeast.gr

Ίσως σας ενδιαφέρει...

Κοντογεώργης για αγρότες: «Η κυβέρνηση συνεχώς αναζητά λύσεις για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα»
Πολιτική
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: Δεν παίρνω διαζύγιο από την αναν...
Πολιτική
ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Το σύμφωνο συμβίωσης το είχαν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές μας, ενώ μολις 19 της ΝΔ
Πολιτική
Κασσελάκης: Για να μπει τέλος στην αλαζονεία του 41%, ο κόσμος μπορεί να επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
Μήνυμα της Ελλάδας στην Αλβανία για την ενταξιακή της πορεία λόγω της υπόθεσης Μπελέρη: Κατέθεσε ρητ...
Πολιτική
Σκυλακάκης: Έως τις αρχές του 2026 οι ερευνητικές γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
Πολιτική
Μιχαηλίδου: Κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ δεν μένει στον δρόμο- Έρχονται οι πρώτοι εργάτες γης από τ...
Πολιτική
Γεραπετρίτης από τις Βρυξέλλες: «Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν βελτιωθεί»
Πολιτική