Την προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα θα ζητήσει ο δικηγόρος της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου

«Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του» λέει ο Θέμης Σοφός

Την αντικατάσταση των όρων που έχουν επιβληθεί για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα με προσωρινή κράτηση θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος της συζύγου του, Θέμης Σοφός.

Ο κ. Σοφός αναμένεται εντός της ημέρας να ενημερώσει την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Οι εξελίξεις άρχισαν να δρομολογούνται όταν το βράδυ η σύζυγος του κατηγορούμενου ενεργοποίησε το panic button. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ενός ακόμα προσώπου από το οικογενειακό του περιβάλλον και ενός δικηγόρου , οι οποίοι φέρονται να πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου δικηγόρου. Η μήνυση σε βάρος τους αφορά τα αδικήατα της παράνομης βίας, της εξύβρισης της απειλής και της διάταξη οικιακής ειρήνης με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Παράλληλα, κατατέθηκε μήνυση και για παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Οι μηνύσεις θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία και στη συνέχεια στην ανακρίτρια η οποία συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα μπορεί να διατάξει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.

 

newsbeast.gr