Στην Κύπρο Μητσοτάκης-Ερντογάν ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν θα βρίσκεται στα κατεχόμενα και θα επιβλέπει τα προκλητικά πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου, στην ελεύθερη Λευκωσία ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα τιμά τους πεσόντες.

Όπως αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και θα γίνει ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα ταξιδέψει στην Κύπρο ανήμερα της θλιβερής επετείου. Θα μιλήσει μάλιστα στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Δημοκρατία στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Πριν από την ταυτόχρονη παρουσία του κ. Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Λευκωσία, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σ’ ό,τι αφορά στο Κυπριακό. Η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις εκτός Κύπρου με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη, ΕρσίνΤατάρ.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η συνάντηση δεν αποκλείεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ το τετ-α-τετ του κατοχικού ηγέτη με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, έχει, σύμφωνα με τον πρώτο, κλειδώσει για την 1η Ιουλίου στο Λονδίνο.

 

eleftherostypos.gr