Μπορείς πράγματι να αντικαταστήσεις το αποσμητικό σου με γλυκολικό οξύ;

Κάνοντας scroll στα social media, ενδέχεται να έχεις δει τη viral τάση που αντικαθιστά το κλασσικό αποσμητικό stick με toner γλυκολικoύ οξέος. Πώς όμως λειτουργεί το γλυκολικό οξύ ως εναλλακτική λύση αποσμητικού;

Αρχικά, θα ήταν καλό να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ ενός αποσμητικού και ενός αντιιδρωτικού: To αντιιδρωτικό βοηθά στον ιδρώτα και την οσμή, ενώ το αποσμητικό αντιμετωπίζει μόνο την κακοσμία. Αυτό που τοποθετεί το γλυκολικό οξύ στην ίδια κατηγορία με το αποσμητικό είναι ότι το γλυκολικό οξύ δεν μειώνει την εφίδρωση, αλλά μεταβάλλει το pH του δέρματος, το οποίο δυνητικά μειώνει τη συγκέντρωση των βακτηρίων του δέρματος στην περιοχή. Λιγότερα βακτήρια σημαίνει λιγότερη οσμή.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το γλυκολικό οξύ ως αποσμητικό

Εάν πρόκειται να δοκιμάσεις αυτήν την τάση θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το γλυκολικό οξύ διατίθεται σε πολλαπλές φόρμουλες και συγκεντρώσεις και όσο πιο ισχυρή είναι η φόρμουλα τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει κάποιον ερεθισμό, εγκαύματα ή ακόμα και υπερμελάχρωση στην περιοχή της μασχάλης. Επομένως, είναι πιο ασφαλές να επιλέξεις μια φόρμουλα γλυκολικού οξέος, σχεδιασμένη ειδικά για την περιοχή της μασχάλης.

Ένα toner με χαμηλό ποσοστό γλυκολικού οξέος είναι δυνητικά ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις αυτήν την εναλλακτική τάση. Ένα λεπτό στρώμα μπορεί να εφαρμοστεί σε στεγνές μασχάλες μία φορά την ημέρα. Είναι σημαντικό να αφήσεις τις μασχάλες να στεγνώσουν εντελώς.

 

tempo24.news