Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα δωρεάν Δημιουργικής Απασχόλησης στην Καλαμαριά

Ξεκινά από σήμερα, με δράσεις, παιχνίδι αλλά και γνωριμία με τις επιστήμες και τις τέχνες – Πώς βλέπουν οι γονείς αν έχει εγκριθεί η αίτησή τους

Με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, γεμάτο ξεχωριστές δράσεις, παιχνίδι αλλά και γνωριμία με τις επιστήμες, τις τέχνες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι στην καθημερινότητά τους, ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου, το πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόληση του Δήμου Καλαμαριάς.

Όπως έδειξαν οι αιτήσεις συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 1300 η ζήτηση για το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς και αυτό το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Για το λόγο αυτό, μετά και από αξιολόγηση των αιτήσεων η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς που βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών, αποφάσισε προκειμένου να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών, καθώς και συμμετοχή στις δραστηριότητες, υπαλλήλων του δήμου(Φυσικής Αγωγής, Μουσικοί, Θεατρολόγοι, κλπ.) συλλόγων (αθλητικών,πολιτιστικών), εθελοντών εκπαιδευτών(θεατρολόγοι, εικαστικοί, μουσικοί, κλπ.).

Οδηγίες για τους γονείς

Οι γονείς που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή και να διαπιστώσουν εάν έχει εγκριθεί.

Εφόσον έχει έγκριση, πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση συμμετοχής, η οποία συνοδεύεται και από την υπεύθυνη δήλωση και την πρώτη ημέρα που το παιδί θα πάει στο σχολείο να καταθέσουν τα δύο έγγραφα.

Η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών θα υλοποιηθεί από την Δευτέρα 1 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου 2024, καθημερινά από τις 7:30 το πρωί έως και τις 4:00 το μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Για οποιαδήποτε αλλαγή ή διαφοροποίηση και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και οικογένειες, ο Δήμος Καλαμαριάς επισημαίνει την αναγκαιότητα της τήρησης της παρουσίας-συμμετοχής του κάθε παιδιού στις εβδομαδιαίες περιόδους που έχουν δηλωθεί, ενώ εάν υπάρχει διαφοροποίηση, ως προς την προσέλευση σε κάποια περίοδο, παρακαλούνται οι γονείς να το δηλώνουν στον υπεύθυνο του σχολείου ή στα τηλέφωνα 2313 314175 & 2313 314170.

 

typosthes.gr