Υλικά
- ½ λίτρο (2 φλ.) κρέμα γάλακτος,
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (Mascarpone),
- 5 κουταλιές ζάχαρη,
- 4 κουταλιές μπράντι,
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας,
- ½ κιλό φράουλες κομμένες σε φετάκια,
- 2-3 κουταλιές ξύσματα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το μπράντι και το εσάνς βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν πηχτή σαντιγί.
- Κρατάτε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι και 1 βράδυ.
- Κρατάτε 6 περίπου κουταλιές φράουλες στην άκρη για γαρνίρισμα. Μοιράζετε τις μισές από τις υπόλοιπες σε 6-8 μπολάκια ή κύπελλα και ανακατεύετε τις άλλες μισές στη μους του μασκαρπόνε.
- Ύστερα, μοιράζετε τη μους στα μπολάκια ή τα κύπελλα και τη γαρνίρετε με τις φράουλες που κρατήσατε στην άκρη.
- Αν θέλετε, σκορπάτε πάνω από τις μους ξύσματα σοκολάτας.
- Κρατάτε, αν θέλετε, τις μους στο ψυγείο μέχρι και 2-3 ώρες πριν τις σερβίρετε (όμως τις σερβίρετε οπωσδήποτε την ίδια μέρα).
xrysessyntages.com
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Vegan Snickers: Μπάρες με σοκολάτα, χουρμάδες και φιστίκι
Γλυκές γεύσεις
Κέικ με φιστίκι Αιγίνης και αμύγδαλο
Γλυκές γεύσεις
Σπιτικό Oreo Cheesecake
Γλυκές γεύσεις
Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Γλυκές γεύσεις
Ροζ λεμονάδα
Γλυκές γεύσεις
Κρέπες με γέμιση από καραμελωμένα μήλα, μπισκότο και σοκολάτα
Γλυκές γεύσεις
Φλογέρες γεμιστές με μήλο
Γλυκές γεύσεις
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξηρούς καρπούς
Γλυκές γεύσεις