Ιταλική συνταγή με ενδιαφέρον twist
Υλικά
- 4 κ. σ. βούτυρο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
- 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού στο βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ρύζι, το ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπάστε και μεταφέρετε το φαγητό στο φούρνο.
- Ψήστε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι και ανακατέψτε την παρμεζάνα, τον αρακά, το πιπέρι, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί ο αρακάς. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και πιέστε το μισό χυμό στο ριζότο -ανακατέψτε καλά.
- Αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.
newsbeast.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Μαραθόπιτα με σπανάκι και λουκάνικα, από τη Σύρο
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας
Αλμυρές γεύσεις
Αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια, με ντιπ γιαουρτιού
Αλμυρές γεύσεις
Σούπα νουντλς με κοτόπουλο
Αλμυρές γεύσεις
Ψητό αυγό σε «φωλιά» μοσχαρίσιου κιμά
Αλμυρές γεύσεις
Πανσέτες με μουστάρδα και μέλι
Αλμυρές γεύσεις
Mπακαλιάρος με πατάτες στον φούρνο
Αλμυρές γεύσεις
Γαρίδες με μέλι και σκόρδο
Αλμυρές γεύσεις