Ψάρι στη λαδόκολλα

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί μεγάλοι

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 ψάρια ή 4 φιλέτα ψαριού της επιλογής μας καθαρισμένα 250 γρ. το καθένα
  • 1 μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 600 γρ. μίγμα λαχανικών κατεψυγμένων ή φρέσκων (σε κυβάκια)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 2 λεμόνια (το ένα σε λεπτές φέτες)
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC και κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας σε τετράγωνο σχήμα. Κόβουμε την μαραθόριζα σε λεπτές φέτες.
  2. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας. Έπειτα, τα αλατίζουμε καλά μέσα, έξω και βάζουμε στην κοιλιά τους από ένα κλαδάκι μαϊντανό και μία – δύο φέτες λεμονιού.
  3. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε ένα αρωματικό ελαιόλαδο: Βάζουμε στο μπλέντερ το μαϊντανό μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από το δεύτερο λεμόνι και τα χτυπάμε.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τις φέτες της μαραθόριζας σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το μαϊντανόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
  5. Έπειτα, παίρνουμε μία μία τις λαδόκολλες και μοιράζουμε επάνω τους το μείγμα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα είδος στρώματος. Πάνω σε αυτό το στρώμα τοποθετούμε από ένα ψάρι. Περιχύνουμε το κάθε ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρασί.
  6. Στη συνέχεια, διπλώνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτα, κλείνοντας μέσα τους τα λαχανικά και τα ψάρια.
  7. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  8. Τέλος, τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως, ένα πακέτο σε κάθε πιάτο, με τη λαδόκολλα μισάνοιχτη.
  9. Επίσης, μπορούμε να διακοσμήσουμε το πιάτο με φέτες λεμονιού.

blog.kotsovolos.gr