Ιταλική πουτίγκα σοκολάτας με αμαρέτο

Υλικά

  • 500 γρ. γάλα,
  • 2 κ.σ. ζάχαρη,
  • 1 κ.σ. αλεύρι,
  • 3 σφηνάκια αμαρέτο,
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια Μαδαγασκάρης,
  • 50 γρ. βούτυρο,
  • 125 γρ. σοκολάτα,
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να χλιαρύνει σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά ένα-ένα όλα τα υλικά μας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.
  2. Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια κομμένη και αυξάνουμε την θερμοκρασία στο μάτι για να πήξει η κρέμα.
  3. Πριν γίνει πολύ πηχτή η πουτίγκα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε μπολάκια.
  4. Προσθέτουμε από πάνω μόλις κρυώσει λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι.

 

newsbeast.gr