Υλικά
- 800 γραμμ. ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκιές
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ)
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ (στα οκτώ)
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κρέας για το ψαρονέφρι σουβλάκι σε πυρίμαχο σκεύος.
- Το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το γιαούρτι και το σκόρδο.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Για το “καλαμάκι” δεντρολίβανο
- Καθαρίζουμε το κοτσάνι από το δεντρολίβανο και το λειαίνουμε.
- Αφήνουμε πάνω πάνω μια φούντα δεντρολίβανο.
- Περνάμε εναλλάξ το κρέας με πολλά λαχανικά φτιάχνοντας 10 χορταστικά σουβλάκια.
- Τα ψήνουμε στη σχάρα περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι το υγρό που θα βγαίνει να είναι διάφανο.
Μπορείτε να το συνοδέψετε το ψαρονέφρι σουβλάκι µε λαχανικά με τις δικές σας σπιτικές πίτες για σουβλάκι!
argiro.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα
Αλμυρές γεύσεις
Σολομός με κρούστα παρμεζάνας
Αλμυρές γεύσεις
Κεφτεδάκια από κιμά λουκάνικου
Αλμυρές γεύσεις
Ψάρι στα κάρβουνα με λεμόνι και δενδρολίβανο
Αλμυρές γεύσεις
Μπιφτέκι με μανιτάρια
Αλμυρές γεύσεις
Μοσχαρίσια μπριζολάκια με βαλσαμικό και ρίγανη
Αλμυρές γεύσεις
Τορτελίνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα
Αλμυρές γεύσεις
Μελιτζάνες παπουτσάκια
Αλμυρές γεύσεις