Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα

Υλικά 

  • Αρακάς: 1 κιλό (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • Πατάτες: 4, μέτριες
  • Καρότα: 4, μέτρια
  • Ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
  • Ντομάτα: 500 γρ., ψιλοκομμένη
  • Άνηθος: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • Κρεμμύδι: 1 1/2, ψιλοκομμένο
  • Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέτετε τέλος και τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά (ειδικά αν είναι κατεψυγμένος). Αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη ζάχαρη, προσθέτετε και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε για περίπου 30΄, ελέγχοντας ενδιάμεσα αν το φαγητό χρειάζεται συμπλήρωμα σε νερό. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε και τον άνηθο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά όταν έχει μείνει πλούσια σάλτσα χωρίς υγρά.

 

icookgreek.com