Muffins με σπανάκι και φέτα

Ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι εύκολες και δη υγιεινές συνταγές, για αυτό σίγουρα θα λατρέψετε και αυτήν εδώ. Muffins με σπανάκι και φέτα, έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα, μία επιλογή ιδανική για κολατσιό, πρωινό, σνακ στο γραφείο.

Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμινών C και Κ. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό βοηθώντας έτσι στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού. Συνδυάζοντάς το με τη φέτα, έχετε ένα σνακ πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ιχνοστοιχεία που θα κρατήσει εσάς και τα παιδιά χορτάτους για ώρα.

  • Προετοιμασία: 10′
  • Eκτέλεση: 20′

Υλικά

  • 2 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (375 γραμμάρια)
  • 250 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο, καλά στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 1 1/3 φλιτζάνι γάλα (330 ml)
  • 90 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ το σπανάκι, τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα και τον άνηθο.
  3. Μοιράστε ισόποσα το μείγμα σε θήκες muffins και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20 λεπτά.
  4. Εάν θέλετε λίγο πριν είναι έτοιμα μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

 

tempo24.news