Υλικά
- 6 κουταλιές γάλα (για τη ζελατίνα)
- 2 κουταλιές (ή 2 φακελάκια) ζελατίνα σε σκόνη
- 2 ½ φλ. γάλα (ολόπαχο)
- 2 φλ. (½ λίτρο) κρέµα γάλακτος,
- ½ φλ. ζάχαρη
- 2 γεµάτα κουταλάκια βανίλια ή 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
Για το ζελέ λεµόνι-µάνγκο:
- 1 φακελάκι (½ κουτί) ζελέ (τζέλι) γεύση φράουλα λεµόνι
- 1 µεγάλο, ώριµο µάνγκο
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε ένα µπολάκι ή φλιτζάνι, ραντίζετε µέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να µουλιάσει για 10 λεπτά.
- Αναµιγνύετε σε ένα κατσαρόλι το γάλα µε την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε στη φωτιά µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνετε το µίγµα να ζεσταθεί, χωρίς όµως να κοχλάσει.
- Μόλις εµφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες του βρασµού στον περίγυρο του κατσαρολιού, το αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα και τη βανίλια.
- Μοιράζετε το µίγµα σε 8 ποτήρια ή µπολάκια (ή ένα γυάλινο ταψάκι) και όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 1½ περίπου ώρα, για να πήξει αρκετά η πανακότα.
- Στο µεταξύ, ξεφλουδίζετε και χτυπάτε στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ τα µάνγκο µέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
- ∆ιαλύετε το ζελέ σε 1 φλ. καυτό νερό και τον ανακατεύετε µέσα.
- Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει (όχι να πήξει) και το µοιράζετε στα µπολάκια µε την πανακότα (περίπου ¼ φλ. πάνω στο καθένα).
- Τα επιστρέφετε στο ψυγείο για µίνιµουµ 1 ώρα.
xrysessyntages.com
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Στρούντελ μήλου με κρέμα σιμιγδάλι
Γλυκές γεύσεις
Energy bars με blueberry και αμύγδαλο
Γλυκές γεύσεις
Μαρμελάδα φράουλα
Γλυκές γεύσεις
Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι
Γλυκές γεύσεις
Κρέπες γλυκές με μπισκότο, μπανάνα και μαρμελάδα
Γλυκές γεύσεις
Πουτίγκα φρούτων
Γλυκές γεύσεις
Τσίζκεϊκ με καταΐφι
Γλυκές γεύσεις
Σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο
Γλυκές γεύσεις