Πανακότα με ζελέ λεμόνι – μάνγκο

Υλικά

  • 6 κουταλιές γάλα (για τη ζελατίνα)
  • 2 κουταλιές (ή 2 φακελάκια) ζελατίνα σε σκόνη
  • 2 ½ φλ. γάλα (ολόπαχο)
  • 2 φλ. (½ λίτρο) κρέµα γάλακτος,
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 γεµάτα κουταλάκια βανίλια ή 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

Για το ζελέ λεµόνι-µάνγκο:

  • 1 φακελάκι (½ κουτί) ζελέ (τζέλι) γεύση φράουλα λεµόνι
  • 1 µεγάλο, ώριµο µάνγκο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα σε ένα µπολάκι ή φλιτζάνι, ραντίζετε µέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να µουλιάσει για 10 λεπτά.
  2. Αναµιγνύετε σε ένα κατσαρόλι το γάλα µε την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε στη φωτιά µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Αφήνετε το µίγµα να ζεσταθεί, χωρίς όµως να κοχλάσει.
  4. Μόλις εµφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες του βρασµού στον περίγυρο του κατσαρολιού, το αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα και τη βανίλια.
  5. Μοιράζετε το µίγµα σε 8 ποτήρια ή µπολάκια (ή ένα γυάλινο ταψάκι) και όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 1½ περίπου ώρα, για να πήξει αρκετά η πανακότα.
  6. Στο µεταξύ, ξεφλουδίζετε και χτυπάτε στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ τα µάνγκο µέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
  7. ∆ιαλύετε το ζελέ σε 1 φλ. καυτό νερό και τον ανακατεύετε µέσα.
  8. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει (όχι να πήξει) και το µοιράζετε στα µπολάκια µε την πανακότα (περίπου ¼ φλ. πάνω στο καθένα).
  9. Τα επιστρέφετε στο ψυγείο για µίνιµουµ 1 ώρα.

xrysessyntages.com