Κέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους

  • 25′ προετοιμασία
  • 50′ ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτά φετάκια
  • 450 γρ. φρέσκο σπανάκι (καθαρό βάρος), ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας λιναρόσποροι
  • 250 γρ. νωπή μυζήθρα, θρυμματισμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους, αρχικά ζεσταίνουμε, σε φαρδιά κατσαρόλα, 50ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τους λιναρόσπορους.
  • Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε ξανά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Λαδώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ, μακρόστενη ή στρογγυλή με τρύπα στη μέση, και αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό ένα λεπτό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
  • Σερβίρουμε, το κέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους, χλιαρό ή όταν κρυώσει.

 

gastronomos.gr