Σκοπελίτικη τυρόπιτα

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 7 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. νερό, χλιαρό
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 50 γρ. κορν φλάουρ, για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 450 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ή θυμάρι
  • πιπέρι
  • 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • θυμάρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, το νερό, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε με τον γάντζο 4-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
  2. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα και προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και ανοίγουμε στον πάγκο εργασία μας σε μακρόστενη λωρίδα 10×30 εκ. με τη βοήθεια του αλευριού με το κορν φλάουρ.
  3. Μοιράζουμε τη γέμιση κατά μήκος των φύλλων. Απλώνουμε νερό στην μια πλευρά της ζύμης, ρολάρουμε και τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
  4. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  5. Τηγανίζουμε την κάθε πίτα ξεχωριστά 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και να ψηθεί καλά.
  6. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μέλι και θυμάρι.

akispetretzikis.com