Συνταγή για αρωματικό ραβανί πορτοκαλιού από την Τζένη Τσανακτσίδου. Ένα αρωματικό ραβανί, αφράτο και σιροπιασμένο που λιώνει στο πιρούνι και μοσχοβολάει παράδοση. Μία παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για ραβανί, που συνοδεύει το καφεδάκι μας και ικανοποιεί τις υπογλυκαιμίες μας.
Υλικά
- Αυγά 4
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
- Ζάχαρη 1 ποτήρι
- Σπορέλαιο 1 ποτήρι
- Σιμιγδάλι 1 ποτήρι
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 ποτήρι
- Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το σιρόπι
- Νερό 3 ποτήρια
- Ζάχαρη 3 ποτήρια
- Χυμός από ½ λεμόνι
Για την επικάλυψη
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Πολίτικο Κιουνεφέ (künefe peyniri)
Γλυκές γεύσεις
Πανεύκολο παγωτό Snickers χωρίς παγωτομηχανή
Γλυκές γεύσεις
Εύκολη μους λεμόνι με τυρί ρικότα
Γλυκές γεύσεις
Εύκολο κέικ σοκολάτας
Γλυκές γεύσεις
Τιραμισού με μπανάνα
Γλυκές γεύσεις
Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
Γλυκές γεύσεις
Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Γλυκές γεύσεις
Γλυκό ψυγείο με μπισκότα και espresso
Γλυκές γεύσεις