Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ώριμο, καταπράσινο αβοκάντο.
Συνήθως όμως οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μόνο το μισό κρεμώδες φρούτο (ναι είναι φρούτο!) για το avocado toast μας ή τη σαλάτα μας. Τι γίνεται με το άλλο μισό; Μέσα σε λίγα λεπτά (!) είναι για πέταμα, καθώς δείχνει χαλασμένο, θλιβερό και μαυρισμένο στο ράφι του ψυγείου μας. Μπορεί να είναι μια χαρά για κατανάλωση, αλλά όχι και για τις φωτογραφίες μας στο Instagram.
Nα λοιπόν πώς θα το κρατήσεις καταπράσινο και ζωντανό:
Αντί να το περιχύσεις με λεμόνι ή να το τυλίξεις με πλαστική μεμβράνη, δοκίμασε να βάλεις το μισό που έχει ακόμη το κουκούτσι σε ένα τάπερ πλάι σε ένα μισό κρεμμύδι. Κλείσε πολύ καλά το καπάκι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο. To αβοκάντο θα διατηρήσει το χαρακτηριστικό του χρώμα για αρκετές ημέρες λόγω των ενώσεων θείου που απελευθερώνει το κρεμμύδι. Και το καλύτερο;
Η γεύση και η οσμή του, παραδόξως, δεν μεταβάλλεται διόλου!
olivemagazine.gr