Μπλαμάνζ με σοκολάτα

Χρόνος: 20 λεπτά + 4 ώρες αναμονή

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 2 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουερ,
  • 3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη,
  • 1 κουταλιά κακάο + επιπλέον λίγο για πασπάλισμα (προαιρετικά),
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλια + ½ κουταλάκι για τη σαντιγί,
  • 2 φλ. γάλα (πλήρες),
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε καλά σε ένα κατσαρολάκι το κορν φλάουερ με τη ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα (για να διαλυθεί το κορν φλάουερ) Κι ύστερα τη βανίλια. Βάζετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα μέχρι μόλις να κοχλάσει και να δέσει. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα για ελάχιστα λεπτά για να λιώσει.
  2. Μοιράζετε το μίγμα σε 6 μικρά ποτήρια ή κρασοπότηρα. Αφήνετε την μπλαμάνζ να κρυώσει και την σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη ( καλύτερα απευθείας πάνω στην επιφάνειά της, για να μην κάνει τσίπα). Την κρατάτε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες.
  3. Λίγο πριν σερβίρετε, χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρίσει καλά, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει σε σαντιγί. Βάζετε μια κουταλιά σαντιγί πάνω σε κάθε κρέμα και πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με ελάχιστο κακάο.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να ψιλοκόψετε καλά τη σοκολάτα έτσι ώστε να λιώσει γρήγορα και ομοιόμορφα, χωρίς να κόψει.

 

xrysessyntages.com