Για τη ζύμη:
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μηλόξιδο
- μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- μισό κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- αλατοπίπερο
- 2/3 φλιτζάνι σος μπάρμπεκιου
- 1 έτοιμη ζύμη πίτσας
- μισό κρεμμυδάκι
Για τη σάλτσα:
- Μισή μαγιονέζα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδου
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κουνουπίδι με το λάδι, το ξίδι, τη σκόνη σκόρδου και το καγιέν.
- Αλατοπιπερώστε και απλώστε μία στρώση σε ένα μεγάλο ταψί.
- Ψήστε το πολύ για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
- Ξαναβάλτε το κουνουπίδι σε ένα μπολ με 1/3 φλιτζάνι από τη σος μπάρμπεκιου και ανάψτε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Φτιάξτε τη σος:
- απλώστε το 1/3 φλιτζάνι της μπάρμπεκιου πάνω στη ζύμη και προσθέστε το κουνουπίδι με τα κρεμμύδια και ψήστε 12-15 λεπτά.
- Γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Ζυμαρικά με σάλτσα παρμεζάνας
Αλμυρές γεύσεις
Μαραθοκεφτέδες Τήνου
Αλμυρές γεύσεις
Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια στον φούρνο
Αλμυρές γεύσεις
Αρνί με αρακά και γλυκοπατάτες
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με λεμόνι και σπαράγγια
Αλμυρές γεύσεις
Χοιρινό σουβλάκι με ταχίνι και λεμόνι
Αλμυρές γεύσεις
Μοσχάρι λεμονάτο, με τραγανά κολοκυθάκια
Αλμυρές γεύσεις
Σολομός με γλάσο από καστανή ζάχαρη
Αλμυρές γεύσεις