Κέικ σοκολάτας

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κακάο
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. γάλα πλήρες

Για το σερβίρισμα

  • κακάο
  • άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το μείγμα των στερεών, συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  5. Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα στερεά υλικά, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  6. Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μία φόρμα κέικ 28 εκ. με τρύπα και βάζουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  9. Σερβίρουμε με κακάο, άχνη ζάχαρη και λιωμένη κουβερτούρα.

akispetretzikis.com