Υλικά
Για το µους σοκολάτας:
- 100γρ. ζάχαρη
- 200γρ. φρέσκια κρέµα γάλακτος
- 80γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 200γρ. σοκολάτα µαύρη
- 330γρ φρέσκια κρέµα γάλακτος χτυπηµένη
Για το παντεσπάνι:
- 310γρ. βούτυρο
- 120γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 5 αβγά, 370γρ. µαύρη ζάχαρη
- 150γρ. αλεύρι
- 250γρ. φουντούκια καβουρδισµένα (χοντροσπασµένα)
Εκτέλεση:
Ετοιµάζετε το µους:
- Ζεσταίνετε την φρέσκια κρέµα γάλακτος µε τη ζάχαρη µέχρι να διαλυθεί και έπειτα τη προσθέτετε στις σοκολάτες. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει στους 30°C περίπου βαθµούς και ανακατεύετε µέσα τη χτυπηµένη κρέµα.
- Φορµάρετε το µους και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
Ετοιµάζετε το παντεσπάνι:
- Ζεσταίνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και διαλύετε σε αυτό τη σοκολάτα.
- Χτυπάτε στο µίξερ τα αβγά µε τη ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτετε το αλεύρι. Στη συνέχεια ανακατεύετε µε το χέρι το µίγµα της σοκολάτας και τα φουντούκια. Ψήνετε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά.
- Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε το µους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι. Το συνοδεύετε µε παγωτό βανίλια.
xrysessyntages.com
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο από την Τήνο
Γλυκές γεύσεις
Λουκουμάδες με 2 υλικά
Γλυκές γεύσεις
Δροσιστικό παγωτό καρπούζι με τρία υλικά
Γλυκές γεύσεις
Κέικ καρότου με γλάσο από κρέμα τυριού και καστανή ζάχαρη
Γλυκές γεύσεις
Τιραμισού µε φράουλες
Γλυκές γεύσεις
Λουκουμάδες γεμιστοί με μαρμελάδα
Γλυκές γεύσεις
Μπάρες λεμονιού με υπέροχη βουτυρένια γεύση
Γλυκές γεύσεις
Μπακλαβαδάκια
Γλυκές γεύσεις