Πανακότα με σοκολάτα

Για σήμερα σας έχουμε πανακότα, ένα κλασσικό Ιταλικό γλυκό, σε μια παραλλαγή με σοκολάτα! Ελαφριά με υπέροχη γεύση ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Υλικά:

  • 7 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 60 ml γάλα πλήρες
  • 480 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. κακάο
  • Σοκολάτα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και πάγο, προσθέτουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 1-2 λεπτά.
  2. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει θερμοκρασία το μείγμα.
  3. Έπειτα, αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σουρώνουμε τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  5. Γεμίζουμε τα σκεύη σερβιρίσματος με το μείγμα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα.
  6. Σερβίρουμε τη πανακότα σοκολάτας πασπαλίζοντας με τριμμένη σοκολάτα.

Tips: Προσέχουμε να μην ζεστάνουμε πολύ το γάλα, για να μην καεί η ζελατίνη.

 

syntages.site