Απλό και ραφινάτο πιάτο. Ιδανικό για γρήγορα γεύματα, της τελευταίας στιγμής, για όσους θέλουν πρωτείνη, χωρίς να θέλουν να βάλουν κιλά.
Ακολουθήστε τη συνταγή, μην τη φοβάστε: το κρέας πρέπει να μαριναριστεί για να νοστιμίσει, και ο καλύτερος τρόπος είναι η σάλτσα σόγιας.
Υλικά
1/2 κιλό κρέας φιλέτο ή άλλο μαλακό κομμάτι
1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη, λίγο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ειδική σακούλα τροφίμων βάλτε όλα τα υλικά -εκτός από το κρέας- και αναμείξτε καλά
Κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους και ρίξτε το στη σακούλα
Κλείστε καλά, αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί
Ζεστάνετε ένα τηγάνι -Καθαρίστε απαλά το κρέας από την μαρινάδα και ψήστε το στο τηγάνι, τουλάχιστον για 3-6 λεπτά, ανάλογα τα γούστα
Αν δεν το τηγανίσετε πολύ θα είναι καλοψημένο απ’έξω και ροζέ από μέσα
Σερβίρεται ζεστό με σαλάτα, ιδανικό για δίαιτες το καλοκαίρι!
tempo24
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια, με ντιπ γιαουρτιού
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο
Αλμυρές γεύσεις
Ζυμαρικά με σπαράγγια και λεμόνι
Αλμυρές γεύσεις
Στριφτάρια με πέστο και παρμεζάνα
Αλμυρές γεύσεις
Ψητή μπρουσκέτα με ντοματίνια
Αλμυρές γεύσεις
Πουρές πατάτας με παρμεζάνα
Αλμυρές γεύσεις
Μελιτζάνες παπουτσάκια
Αλμυρές γεύσεις
Νόστιμη ρεβυθάδα
Αλμυρές γεύσεις