Το πιο ξεχωριστό κέικ με σοκολάτα & καραμέλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο
*80 γρ. Coca cola
*60 γρ. βούτυρο
*20 γρ. κακάο
*200 γρ. άχνη ζάχαρη
Για το κέικ
 
*250 γρ. βούτυρο
*30 γρ. κακάο
*120 γρ. ξινόγαλο
*250 γρ. Coca cola
*2 αυγά μεσαία
*250 γρ. ζάχαρη
*1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
*240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*1 κ.γ. μαγειρική σόδα
*1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
*100 γρ. καρύδια
*1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το γλάσο
*Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την coca cola, το βούτυρο, το κακάο και περιμένουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
*Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
*Προσθέτουμε την άχνη σε τρείς δόσεις. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη.
Για το κέικ
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
*Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το κακάο, το ξινόγαλο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
*Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
*Προσθέτουμε την υπόλοιπη coca cola και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
*Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
*Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, τα καρύδια σπασμένα με τα χέρια μας, αλάτι και ανακατεύουμε.
*Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με την coca cola και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
*Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυροκακαομένη στρογγυλή φόρμα 22 εκ. με τρύπα.
*Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
*Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες.
*Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με το γλάσο και φύλλα δυόσμου.

eirinika.gr