Υλικά για 4 άτομα
- 800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους
- 1½ λίτρο γάλα
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρούς κύβους
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε προσεκτικά με το γάλα.
- Τις βράζετε, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
- Το γάλα θα πρέπει να καλύπτει τις πατάτες μέχρι τη μέση όταν αυτές έχουν βράσει.
- Με ένα σύρμα αρχίζετε να λιώνετε τις πατάτες και παράλληλα να τις ανακατεύετε ώσπου να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές
- Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε γρήγορα και αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
tempo24
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Χυλοπίτες με μύδια κατεψυγμένα
Αλμυρές γεύσεις
Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο
Αλμυρές γεύσεις
Κερκυραϊκή παστιτσάδα
Αλμυρές γεύσεις
Πρέτσελ
Αλμυρές γεύσεις
Τηγανητά κολοκυθάκια
Αλμυρές γεύσεις
Σπανακόρυζο λεμονάτο
Αλμυρές γεύσεις
Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με γλυκοκαυτερή σάλτσα στο φούρνο
Αλμυρές γεύσεις