Κέικ με καφέ εσπρέσο -Αρωματικό και αφράτο

Λατρεύουμε τα κέικ καθώς είναι αφράτα και λαχταριστά, το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ μας. Είναι ιδανικό κολατσιό για την δουλειά, το σπίτι, τον δρόμο.

Μια φανταστική συνταγή είναι για κέικ με καφέ εσπρέσο. Είναι αρωματικό, αφράτο και πεντανόστιμο ενώ γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά συνταγής για κέικ εσπρέσο

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 220 ml κρέμα γάλακτος (35 % λιπαρά)
  • 20 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 15 γρ. καφέ εσπρέσο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση συνταγής για κέικ εσπρέσο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, τον εσπρέσο και το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και προσθέτουμε το αλάτι.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα αλευριού και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και απαλό.
  3. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με το μείγμα του καφέ να πάει παντού στη ζύμη. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ από πάνω. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στη ζύμη και ανακατεύουμε για να κάνει το σχέδιο.
  4. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα.

iefimerida.gr