Υλικά
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα bluberries
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190-200°C. Εν τω μεταξύ, απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ψήστε τα μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς και να αρωματιστούν -περίπου 10 λεπτά- φροντίζοντας να μην τα παραψήσετε.
- Αφαιρέστε τα αμύγδαλα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με τα αποξηραμένα blueberries και τους χουρμάδες.
- Χτυπήστε το μείγμα για να διαλυθούν όλα. Ανακατέψτε για περίπου 15 έως 20 δευτερόλεπτα. Aναμειγνύετε μέχρι το μείγμα να κολλήσει και να σχηματίσει μια μπάλα.
- Αδειάστε το μείγμα σε λαδόκολλα. Πιέστε το μείγμα προς τα κάτω και σχηματίστε ένα τετράγωνο. Στη συνέχεια, τυλίξτε ή στερεώστε το μείγμα με τη λαδόκολλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
- Τέλος, βγάλτε το από το ψυγείο και κόψτε το σε 12 μικρότερα τετράγωνα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο και βάλτε τα στο ψυγείο για έως και τρεις εβδομάδες.
vita.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Υγιεινά brownies με σοκολάτα
Γλυκές γεύσεις
Κρέμα μπισκότο-μπανάνα
Γλυκές γεύσεις
Καραμέλα με σοκολάτα σε βάζο
Γλυκές γεύσεις
Κορμός με λευκή σοκολάτα, κράνμπερις και αμύγδαλα
Γλυκές γεύσεις
Μπλαμάνζ με σοκολάτα
Γλυκές γεύσεις
Σπιτικό σταφιδόψωμο
Γλυκές γεύσεις
Μηλόπιτα με παγωτό
Γλυκές γεύσεις
Μπισκοτογλυκό ψυγείου
Γλυκές γεύσεις