Το γάλα αμυγδάλου είναι μια νόστιμη και θρεπτική λύση για το πρωινό σου, για να συνοδεύσει τα δημητριακά ή το τσάι σου! Χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών συστατικών αποτελεί την καλύτερη λύση για να φτιάξεις υπέροχα και υγιεινά γλυκά.
Γνωρίζεις όμως πως το γάλα αμυγδάλου που αγοράζουμε από το super market περιέχει γλυκαντικά, συντηρητικά και παχυντικά που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και πεπτικά προβλήματα, εμποδίζοντας τα οφέλη του για την υγεία και την ομορφιά μας;
Οι συσκευασίες που αγοράζουμε από τα καταστήματα περιέχουν επίσης εμπλουτισμένα θρεπτικά συστατικά, τα οποία το σώμα μας δεν αφομοιώνει τόσο αποτελεσματικά όσο τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται από τα ολόκληρα τρόφιμα. Το καθαρό γάλα αμυγδάλου έχει παρόμοια οφέλη με τα ολόκληρα αμύγδαλα. Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου εξακολουθεί να αποτελεί καλή πηγή μονοακόρεστων λιπών, που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ισορροπία της χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, η οποία βελτιώνει την υγεία του δέρματος μειώνοντας τη φλεγμονή και προστατεύοντας τα κύτταρα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Η βιταμίνη Ε αυξάνει επίσης τα επίπεδα υγρασίας και την ελαστικότητα, με αποτέλεσμα νεανικό δέρμα.
Πώς να φτιάξεις μόνη σου γάλα αμυγδάλου
Υλικά:
- 1 γ. ακατέργαστα οργανικά αμύγδαλα
- 2-4 γ. καθαρό νερό (Επιλέξτε φιλτραρισμένο νερό για να μειώσετε την έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες.)
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και καλύψτε με νερό. Άφησέ τα μια νύχτα στο ψυγείο.
- Στράγγιξέ τα και βάλε τα σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντάς τους νερό. Χρησιμοποίησε λιγότερο νερό (για πιο κρεμώδη υφή) και περισσότερο για πιο λεπτή συνοχή.
- Βάλε το γάλα σ’ ένα γυάλινο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Ανακίνησε πριν από κάθε χρήση. Διαρκεί περίπου τρεις ημέρες στο ψυγείο.
pronews.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Το γευστικό ρόφημα που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο
Υγεία
Γυμναστική: Είστε πρωινός, μεσημεριανός ή βραδινός τύπος; Δείτε τι οφέλη αποκομίζετε
Υγεία
Υγεία: Με ποιους τρόπους την προστατεύουμε αν «κόψουμε» τη ζάχαρη;
Υγεία
Γιατί το παντζάρι είναι διατροφικός θησαυρός
Υγεία
Πέντε αλλαγές που φέρνει η πτώση της θερμοκρασίας σε σώμα και διάθεση
Υγεία
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό
Υγεία
Ροδόχρους ακμή και ήλιος: Πώς αποφεύγονται οι εξάρσεις
Υγεία
Μνήμη ελέφαντα ή μνήμη χρυσόψαρου; Τροφές για δυνατό μυαλό
Υγεία