Εξαιρετικά αφράτα και νόστιμα κεκάκια για συνοδεία του καφέ και όχι μόνο.
Υλικά (για 12 κομμάτια)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 100 γρ. καφέ espresso δυνατό
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 2 αβγά μεγάλα ελαφρά χτυπημένα
- 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και τοποθετούμε 12 θήκες στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και τις σταγόνες της σοκολάτας. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο.
- Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τον καφέ ζεστό, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενωθούν.
- Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά βγάζουμε τα κεκάκια σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και με ένα κουτάλι κάνουμε διακοσμητικές γραμμές στα κεκάκια.
- Περιμένουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν τα σερβίρουμε.
blog.kotsovolos.gr