Ψάρι στον ατμό με λαχανικά

Ένα πιάτο ιδιαίτερα ελαφρύ και εύκολο στην προετοιμασία του που θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο όσοι μετράνε θερμίδες.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα ψαριού ατομικά (σολομός, λαβράκι, μπακαλιάρος, τσιπούρα κλπ)
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • ½ φλούδα λεμονιού ψιλοκομμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μίγμα λαχανικών (φουντίτσες από μπρόκολο και κουνουπίδι, καρότο ροδέλες)

Για το σερβίρισμα:

  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    2 κουτ. σούπας χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε νερό στο ειδικό δοχείο του ατμομάγειρα και προσθέτουμε τα κλαδάκια του θυμαριού και τα κομματάκια από τη φλούδα του λεμονιού ώστε να αρωματίσουμε τον ατμό που θα ψήσουμε το φαγητό μας.
  2. Στρώνουμε το καλάθι του ατμομάγειρα με 4 κομμάτια βρεγμένης λαδόκολλας και τοποθετούμε πάνω τους τα φιλέτα του ψαριού. Αλατίζουμε και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Στο δεύτερο καλάθι τοποθετούμε τα λαχανικά μας αφού τα αλατίσουμε κι αυτά ελαφρά. Ρυθμίζουμε τον ατμομάγειρα στα 10 λεπτά και μαγειρεύουμε το φαγητό στον ατμό.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο χτυπώντας ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού στο μπεντεράκι, σε αναλογία 1 μέρος χυμό λεμονιού, 4 μέρη ελαιόλαδου και λίγο αλάτι.
  5. Όταν μαγειρευτεί το ψάρι το βγάζουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό ενώ συνεχίζουμε το μαγείρεμα των λαχανικών για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να γίνουν όπως τα επιθυμούμε. Καλό είναι να κρατάνε λίγο.
  6. Στο τέλος βγάζουμε και τα λαχανικά από τον ατμομάγειρα, περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.

blog.kotsovolos.gr