Υλικά:
- 4 φλ αλεύρι γ.ο.χ + 2κ.γ μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα)
- 20 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 φλ μέλι
- 3 αυγά
- (χωρισμένα κρόκους απο ασπράδια)
- χυμό και ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
- 2 φλ γιαούρτι
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα
- Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού
- Στον κάδο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μέλι
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν έναν
- Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και το κοσκινισμένο αλεύρι εναλλάξ, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα, με απαλές κινήσεις
- Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά
- Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει τελείως και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
tempo24.news