Η μους μπορεί να σερβιριστεί απευθείας ή αφού κρυώσει στο ψυγείο.
Στο τέλος στολίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Καλό είναι να επιλέξουμε ψημένους και αλατισμένους ξηρούς καρπούς για να κάνουν ωραία αντίθεση με τη γλυκιά μους.
Υλικά (για 6 μερίδες)
Για την μους:
- 1½ κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
- 1½ κ.σ. κακάο
- 1 κ.γλ. πάστα βανίλιας
- 2 ασπράδια
- 90ml σιρόπι σφενδάμου
- 280ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
- 50 γρ. ψημένοι και αλατισμένοι ξηροί καρποί (ψιλοκομμένοι)
Για την σως ταχίνι:
- 90 γρ. Ταχίνι (καλά ανακατεμμένο)
- 60ml σιρόπι σφενδάμου
- 1½ κ.γλ. σάλτσα σόγιας
- 1½ κ.σ. κακάο
- ¾ κ.γλ. πάστα βανίλιας
- 2¼ κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Βάλτε τα πρώτα έξι υλικά για τη μους σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα έως ότου να σχηματίζονται κορυφές
- Εναλλακτικά μπορείτε να χτυπήσετε και με δάρτη για περίπου 5 λεπτά
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σος
- Χωρίστε τη μους σε έξι μπολάκια και περιχύστε με σως. Στολίστε με ξηρούς καρπούς
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Κέικ σοκολάτας
Γλυκές γεύσεις
Σπιτικό παγωτό με πλούσια γεύση μπανάνας
Γλυκές γεύσεις
Κέικ με κεράσια
Γλυκές γεύσεις
Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα
Γλυκές γεύσεις
Τηγανόψωμα περιχυμένα με μέλι
Γλυκές γεύσεις
Σπιτική μερέντα για μικρούς και μεγάλους σε μόλις 5 λεπτά
Γλυκές γεύσεις
Αγιορείτικη φανουρόπιτα
Γλυκές γεύσεις
Vegan Carrot Cake με μανταρίνι
Γλυκές γεύσεις