Υγιεινό γεύμα ή ορεκτικό
Υλικά
- 20 γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Το χυμό από μισό λάιμ
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) και τοποθετήστε 5 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι.
- Βάλτε το βασιλικό, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στην άκρη.
- Αλείψτε κάθε πλευρά των γαρίδων σε κάθε σουβλάκι με το πέστο. Ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 2- 3 λεπτά, αλείφοντας με περισσότερο πέστο καθώς γυρίζετε.
- Αν οι γαρίδες δεν έχουν ψηθεί πλήρως, ψήστε για επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε αμέσως.
newsbeast.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Μελιτζάνες φούρνου με ντοματίνια και κάππαρη
Αλμυρές γεύσεις
Κις λορέν με σολομό
Αλμυρές γεύσεις
Ρύζι με σαφράν
Αλμυρές γεύσεις
Μανιτάρια ψητά, γεμιστά με κρέμα γραβιέρας
Αλμυρές γεύσεις
Χορτοφαγικός μουσακάς
Αλμυρές γεύσεις
Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα και σπανάκι
Αλμυρές γεύσεις
Σκορδάτη μπρουσκέτα με μανιτάρια
Αλμυρές γεύσεις